۳ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۴۸

تاکید قانون بر مطالعات خاک شناسی در مقیاس بیست‌وپنج هزارم

تاکید قانون بر مطالعات خاک شناسی در مقیاس بیست‌وپنج هزارم

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: مطالعات خاک‌شناسی حدود ۱۷ میلیون هکتار از اراضی در مقیاس یک‌پنج هزارم موجود است اما قانون تاکید دارد این مطالعه در یک بیست‌وپنج هزارم باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، صفدر نیازی شهرکی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در حوزه سلامت خاک و امنیت غذایی به مهر گفت: پیش از اینکه هر تصمیمی گرفته یا درباره وضعیت سلامت غذا صحبت شود باید داده و اطلاعات دقیق وجود داشته باشد؛ البته سازمان حفظ نباتات، زراعت و سازمان خدمات حمایتی کشاورزی عنوان می‌کنند غذاهای ما سالم است؛ یعنی میزان کودهای شیمیایی و سموم، پایین‌تر از نیاز است.

وی درباره میزان سموم و کود مورد استفاده در اراضی کشاورزی و تأثیر منفی آن بر خاک، افزود: نخست باید خاک‌های کشور آنالیز شود تا دید عناصر ماکرو و میکرو خاک چه میزان است، بافت خاک و آهک چقدر است؟

وی ادامه داد: سال ۱۳۹۸ قانون خاک ابلاغ شد. پس از آن، حاکمیت و دولت موظف شد که نسبت به چند موضوع که یکی از آنها بررسی مطالعات خاک شناسی بود و محاسبه آسیب پذیری خاک، اقدام کند. چند سال نامه اجرایی آن طول کشید تا تدوین و ابلاغ شود. در حال حاضر مطالعات خاک شناسی حدود ۱۷ میلیون هکتار از اراضی در مقیاس یک‌پنج هزارم در کشور موجود است اما قانون تاکید دارد این مطالعه در یک بیست‌وپنج هزارم باشد. کار آغاز شده و سال گذشته ۳۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شد.

نیازی شهرکی با اشاره به بسیج شدن استان‌ها، اظهار کرد: کاری سنگین بین مجموعه دولت، شرکت‌های تعاونی تولید، کشاورزان پیشرو و قطب‌های تولید کشور شروع شده و قرار است بخشی از هزینه‌ها را دولت تخصیص دهد و بخشی از سوی کشاورزان پرداخت شود تا بتوانیم هم مطالعات خاک شناسی و هم حاصلخیزی خاک را انجام دهیم.

وی در توضیح بیشتر نسبت به این مطالعات تصریح کرد: حاصلخیزی، عناصر خاک زراعی را در ۳۰ سانت به شما می‌گوید چیست؛ اما مطالعات خاک شناسی به بافت خاک تا یک متر یا ۱.۵ متر ورود می‌کند و فیزیک خاک آنالیز می‌شود.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پروژه چند ساله است، بیان کرد: ایران پهناور است و چند سال زمان نیاز دارد تا نتایج به دست آید. چنین پروژه‌هایی در کشورهای دیگر هم بین یک تا ۲ دهه به طول می‌انجامد.

نیازی شهرکی گفت: این مساله بستگی به میزان اعتباری دارد که در اختیار ما قرار می‌گیرد و البته همتی که همکاران استانی و استقبالی که کشاورزان خواهند داشت. همچنین باید دید سیستم‌های آزمایشگاهی بخش خصوصی، دارای چه ظرفیتی هستند.

کد خبر 6047135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • NP IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۰۳
      1 0
      لطفا در مورد کیفیت خاک خوب برای پرورش گل ها و میوه جات سبزی جات در منزل اطلاعات بیشتری جهت مطالعه قرار دهید ، فرخنده باد بر شما این عید نوروز باستانی . تشکر 🙏